Remus Negoi, candidatul Alianței USR PLUS pentru funcția de senator: “Sistemul sanitar românesc trebuie să iasă din colaps”

Desemnat pe prima poziție pe lista candidaților Alianței USR-PLUS, filiala Constanța, pentru funcția de senator în parlamentul României, Remus Negoi își propune să pună umărul la proiecte care vizează construcția de centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii prin viitorul Program Operaţional Sănătate, Axa Prioritară 2. 

Împreună cu echipa sa, Remus Negoi își propune să asigure standardele minime în toate spitalele din România: “Sistemul sanitar românesc trebuie să iasă din colaps. Vrem modernizarea spitalelelor, construcţia de spitale noi şi a unei infrasctructuri sanitare moderne prin investirea a 1 miliard de euro în următorii 4 ani. În prezent, sistemul public de sănătate este subfinanţat şi are o infrastructură inadecvată, cu clădiri vechi şi insalubre şi cu circuite improprii. Vrem să asigurăm standardele minime în toate spitalele României şi să le modernizăm pe cele judeţene pentru a asigura cetăţenilor accesul la servicii de sănătate  de calitate la ei în judeţ”, spune Negoi.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Raportând situația la nivel local, Remus Negoi explică faptul că programul USR PLUS prevede şi modernizarea spitalelor judeţene, așa cum are nevoie Spitalul Județean Constanța: “La Constanţa, Spitalul Judeţean este cea mai mare unitate sanitară din regiunea de sud est a României care asigură servicii medicale  pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori din judeţul Constanţa şi preia şi cazuri din judeţul Tulcea. În plus, în timpul verii, asigură asistenţa medicală turiştilor, iar statisticile arată că, în sezonul estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore. Pentru reducerea timpilor de aşteptare în toate Unităţile de Primiri Urgenţe propunem înfiinţarea unor centre de permanenţă în imediata vecinătate a acestora. Programul USR PLUS prevede şi modernizarea spitalelor judeţene, astfel încât fiecare să beneficieze de tratamente şi servicii medicale de calitate la el în judeţ”.

Pentru Alianța USR PLUS, sănătatea este o prioritate

“Propunem construcția de centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii prin viitorul Program Operaţional Sănătate, Axa Prioritară 2. Vrem să realizăm o infrastructură dedicată prevenirii și îngrijirii infecțiilor nosocomiale şi încurajăm dezvoltarea centrelor de excelență și cercetare medicală pe lângă universitățile și facultățile de medicină”, transmite Remus Negoi.

Nici faptul că în spitalele din România nu se pot trata marii arși nu va fi un subiect uitat de Alianța USR PLUS în viitoarea legislatură:

“Evenimentele mai puţin fericite din ultimii ani au demonstrat că sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru tratarea pacienţilor cu arsuri. Programul de guvernare USR PLUS prevede redesenarea, renovarea și dotarea infrastructurii de tratament a marilor arși în toată țara”, spune Remus Negoi. 

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:  https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:

CAMERA DEPUTAȚILOR
1. Stelian Ion – USR
2. Cristina Rizea – PLUS
3. Dumitru Caragheorghe – USR
4. George Gima – USR
5. Florin Stoian – PLUS
6. Valentin Jalbă – USR
7. Iulian Călin – PLUS
8. Mihai Constantin – USR
9. Dumitru Paris – USR
10. Mircea Fustașu – USR
11. Alexandru Bunghez – USR

SENAT
1. Remus Negoi – USR
2. Sorin Andrei – PLUS
3. Florin Timofte – USR
4. Doina Muțiu – PLUS
5. Ramona Dinu – USR
6. Ștefan Bitoleanu – USR
7. Adrian Burlibașa – USR

Comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța

Executat de SC Sfinx Union SRL; portal: www.ziarulamprenta.ro

Cod Mandatar Financiar 11200021

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar