Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Candidatul Pro România la Primăria Constanța, Mircea Dobre, crede că este necesară realizarea unui nou aeroport în județul Constanța pentru creșterea numărului de pasageri și dezvoltarea turismului de pe litoral.

Mircea Dobre a declarat astăzi într-o conferință de presă susținută la Medgidia, că pentru dezvoltarea turismului este necesară realizarea unui aeroport, care ar fi de o importanță foarte mare pentru toată regiunea Dobrogea.

“Împreună cu echipa PRO România Constanța am realizat un studiu preliminar pentru strămutarea traficului aerian de pasageri de la MihailKogălniceanu la Medgidia. Explicația este foarte simplă. Toate variantele care au fost propuse până în prezent sunt sortite eșecului și nu vor face decât o mare gaură în buget, pentru că baza militară de la Mihail Kogălniceanu se va extinde, în următoarea perioadă, astfel încât orice nouă investiție în acel aeroport se va face degeaba, pentru o perioadă foarte scurtă de timp.
De asemenea, ideea de a transforma aerodromul de la Tuzla în aeroport este păguboasă – necesită eforturi uriașe, cu investiții enorme, pentru un proiect care nu va putea să corespundă, la final, normelor internaționale pentru traficul aerian de pasageri.
Noi am identificat o altă oportunitate: AEROPORT INTERNAȚIONAL LA MEDGIDIA”, susține Mircea Titus Dobre.
https://youtu.be/gpNXZX-paTk

“Ca fost ministru al Turismului vă spun că este necesară realizarea acestui aeroport pentru că vrem să creștem traficul pasagerilor pe tot ce înseamnă zona turistică a județului Constanța. Avem 11 stațiuni de interes național și aproximativ 30% din locurile de cazare de pe teritoriul României. Nu avem cum să dezvoltăm turismul în județul Constanța decât prin realizarea acestui aeroport de o importanță foarte mare pentru tot ce înseamnă regiunea Dobrogei pentru că acest aeroport va deservi inclusiv și județul Tulcea”, a afirmat Mircea Dobre.

Aeroportul va putea fi disponibil pentru 50 de aeronave și va avea capacitatea de a deservi 2 milioane de pasageri.

Suprafața aeroportului va fi de 250 de hectare, iar proiectul va fi în valoare de peste 300 de milioane de euro.

“Conform programului de relansare al actualului Guvern – Planul național de investiții și relansare economică, în conținutul anexei nr. 5, secțiunea proiecte de modernizare a infrastucturii aeroportuare – este prevăzută, în total, suma de 299,9 milioane de euro, pentru Județul Constanța”, a mai spus Dobre.

Citește și:

Mircea Dobre acuză autoritățile centrale și locale că își pasează răspunderea în privința deschiderii anului școlar

(Video) Victor Ponta: “Sunt foarte mândru de candidații la Constanța, Mircea Dobre și Răzvan Filipescu. Am rămas doar noi, Pro România, ca alternativă la dinozaurizarea județului”