(Video) Vergil Chițac, susținut în cursa pentru câștigarea Primăriei Constanța chiar de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă

Candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, a afirmat că după 20 de ani de administrația PSD-istă la Constanța mai este puțin și cetățenii vor asista pa priveghiul tuturor speranțelor și oportunităților pe care le avea acest oraș.

Chițac a declarat joi, la Olimp, cu prilejul lansării candidaților PNL la primăriile din județ, că în ultimii 20 de ani constănțenii au sărăcit.

“După 20 de ani de administrație PSD-istă la Constanța mai avem puțin și asistăm la priveghiul tuturor speranțelor și oportunităților cu care a fost binecuvântat acest oraș. Oamenii au sărăcit, copiii nu au unde să se joace, pietonii nu pot să meargă pe trotuare pentru că sunt pline de mașini și fac slalom, spitale nu avem, săli de sport nu s-au construit, parcurile sunt neîngrijite, teatrele de vară Soveja și Mamaia sunt pline de buruieni. Cetățenii nu se simt în siguranță în orașul Constanța. În ultimele 2 decenii nu numai că nu a existat o viziune de dezvoltare a orașului Constanța, ci s-a furat tot ceea ce mai rămăsese în picioare după anii 90, am rămas piele și os”, a afirmat Vergil Chițac.

El a explicat că programul său de guvernare locală, din punct de vedere economic și social, cu care vine în întâmpinarea constănțenilor este unul de centru-dreapta.

“În continuare va trebui să ducem o parte din resurse către protecție socială. Există din păcate un contingent destul de numeros de constănțeni dependenți de aceste ajutoare sociale. Însă vom pune bazele dezvoltării economice ale orașului prin investiții publice, care evident că vor fi urmate de investițiile private. Programul meu urmărește combaterea corupției, eliminarea infracționalității și respectarea regulilor de către toți, de la vlădică până la opincă”, a spus candidatul PNL la Primăria Constanța.

El a mai afirmat că programul prezintă două seturi de proiecte, unele urgente și altele pe termen lung.

“Programul prezintă două seturi de proiecte. Sunt proiecte ce nu mai necesită amânare și care trebuie începute urgent. Constanța nu are o viziune de dezvoltare, Constanța nu are un master plan. Sau servicii publice la prețuri eficiente și decente, este un program prin care vom reanaliza toate contractele de prestări de servicii către cetățeni prin prisma raportului calitate preț. Sau primăria online, în care vor regândi toate procedurile de lucru ale primăriei pentru a fi disponibile întâi online și apoi la ghișeu. Sau stop construcțiilor pe spații verzi”, a declarat Chițac. El a precizat că printre proiectele pe termen lung se află reclădirea economiei orașului, revitalizarea culturii și a sportului, creșterea nivelului de siguranță.

La evenimentul de la Olimp a fost prezent și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. El s-a referit în discursul său și la Vergil Chițac pe care a declarat public că îl susține.

“Domnul Vergil Chițac are un background care îl recomandă pentru a fi în măsură să genereze acea coeziune de echipă, în primul rând să-și aleagă oamenii în echipă, să genereze coeziunea, să genereze spiritul acesta de angajament la tot ceea ce înseamnă lucru, muncă, efort, sacrificiu astfel încât programul în întregime să fie aplicat. Este nevoie de tot ceea ce înseamnă iscusința unui planificator, iscusința unui lider, iscusința prin care se poate nu numai să dea sarcini, dar să se angajeze la sarcini și să urmărească ca aceste sarcini să fie îndeplinite. Înainte de a încheia aș mai adăuga un atribut al candidatului Vergil Chițac, acela de luptător. A demonstrat că este un luptător prin faptul că și dacă a pierdut acum patru ani are puterea și are energia necesară să se fi mobilizat și astăzi să se angajeze în această campanie și desigur împreună cu dumneavoastră să poată să câștige”, a transmis Nicolae Ciucă.