„Într-un mediu economic ruinat, în care giganții care au consacrat Medgidia pe harta economică a județului au fost distruși, asigurarea unui climat favorabil și stabil investiţiilor și dezvoltării economice și atragerea investitorilor în localitate pentru expansiunea economică a zonei, suplimentarea fondurilor la bugetul local şi crearea cât mai multor locuri de muncă au reprezentat priorităţile mele încă din prima zi de mandat. Parteneriatul dezvoltat între administrația publică locală și investitorii privați a reprezentat de fapt o investiție care oferă acum comunității stabilitate, siguranță și
progres” declară primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

 

Întrucât municipiul Medgidia se numără printre cele mai importante noduri comunicaționale ale județului Constanța, structurat pe trei componente de infrastructură rutieră, feroviară și navală, acesta a prezentat un real interes pentru diferiți investitori.

Cea mai mare investiție din Dobrogea realizată în ultimii ani SC Omnia Europe SA

Prima investiţie majoră din Medgidia care se realizează etapizat şi care, potrivit reprezentanților companiei, va depăşi 200.000.000 euro, a fost demarată pe o suprafață de aproximativ 10 ha, pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, de SC Omnia Europe SA. Compania face parte din consorţiul Tosmur Group din Turcia, al doilea mare investitor în producţia de porumb în ţara sa ș al şaselea mare producător de fructoză din lume și va produce amidon natural, fructoză, glucoză, maltodextrină, tărâţe și germeni.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Această investiție pentru care edilul Valentin Vrabie a semnat autorizația de construcție numărul 130/31.10.2019 în anul 2019 aduce în zona Medgidia sute de noi locuri de muncă, dar și venituri importante la nivelul bugetului local.

Așa cum explica primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, investiția schimbă radical destinul economic al județului Constanța, resuscitând atât sectorul economic cât și piața forței de muncă.

Fabrică nouă de producție mase plastice SC Sterk Plast SRL

După mulți ani de așteptare, în anul 2016, a fost emisă autorizația de construcție numărul 98 pentru noua fabrică de producție mase plastice, care se întinde pe o suprafață de 42.000 mp.

Valoarea investiției unuia dintre cei mai importanți agenți economici care funcționează pe raza teritorială a municipiului Medgidia, SC STERK PLAST SRL, a fost de aproximativ 10.000.000 de euro.
Compania Sterk Plast SRL a acordat o deosebită atenție nevoilor comunităţii din municipiul
Medgidia, implicându-se în activități de educaţie, sănătate, sport şi cultură prin sprijinirea atât a instituţiilor publice cât şi a ONG-urilor.

A fost acordat suportul necesar în vederea organizării diferitelor activităţi cultural educaţionale sau pentru achiziția de materiale și aparatură medicală, menite să ducă la ridicarea standardului de viață în municipiul Medgidia.

Fabrică de construcții metalice și părți componente ale acestora SC HSP-AG Ingineering and Production SRL

În decembrie 2018 a fost emisă autorizația de construcție numărul 269 pentru SC HSP-AG
Ingineering and Production SRL, societate cu capital integral privat care are ca domeniu de
activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale acestora.
Având o valoare a investiției de aproximativ 3.5000.000 euro, activitatea companiei se desfășoară pe o suprafață de 18.861 mp, în două hale dotate cu diferite utilaje: poduri rulante, motostivuitoare, aparate de sudură, mașini de ștanțat, de găurit, mașină de debitat cu plasmă, compresoare.

Capacitatea de producție actuală este de aproximativ 140 de tone. Materiile prime sunt prelucrate, transformate în produse finite și exportate către companii de renume internațional, producători de sisteme de echipamente de transport optimizate pentru industria automobilelor și anume cei mai mari producători de roboți din Europa, America, Africa, Asia. Structurile de oțel produse în această unitate de cei 147 de salariați angajați la debutul activității, sunt montate la marile companii de automobile din lume și anume: Mercedes-Benz AG, Audi, BMW, Porche, Volswagen, Jaguar, Scania, Man.

„Cu sprijinul cetățenilor municipiului Medgidia voi continua dezvoltarea orașului și voi sprijini în continuare mediul de afaceri, astfel încât cu toții să fim mândri că suntem medgidieni. Am încredere că medgidienii vor aprecia și susține în continuare proiectele aflate în derulare și cele viitoare care au ca scop dezvoltarea economică, socială și administrativă a municipiului Medgidia!” mai declară Valentin Vrabie, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului Medgidia.

ÎMPREUNĂ CONTINUĂM DEZVOLTAREA MEDGIDIEI!”, a precizat primarul Valentin Vrabie.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!