Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
În acest moment, sunt 562 de persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în spitalele constănțene, dintre care 545 din județul Constanța și 17 din alte județe. Situația se înrăutățește în sistemul medical. De ieri până astăzi au fost raportate 10 noi cazuri de infectare în rândul medicilor, 8 a asistenților medicali și 2 a personalului medical.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.960 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Totodată, un număr total de 4.124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de ersoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 161 de cadre didactice, 304 elevi, 87 de studenți și 41 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 658 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (165), asistenți medicali (282) și personal auxiliar (211).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 150 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 55 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 36 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.656 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 340 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 76.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 129 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 18 noiembrie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.776 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Citeșite și:

Record de decese la Constanța din cauza COVID-19 într-o sigură zi

Incidența cazurilor de COVID-19 la Constanța a depășit 9. Aproape 500 de cazuri în 24 de ore

Este OFICIAL! Carantină în Constanței de vineri seara

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar