Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Față de ziua precedentă 28 de constănțeni care au fost infectați cu COVID-19 s-au externat, eliberând astfel o presiune destul de mare care a fost pusă asupra cadrelor medicale. Cei mai mulți au fost externați din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Sistem Modular.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.818 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 90 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 467 de persoane internate, dintre care 429 din județul Constanța și 38 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.624 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 536 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 286 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (76), asistenți medicali (118) și personal auxiliar (92).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel:

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 115 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 81 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 122 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 96 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 49 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 4 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 437 de teste RT-PCR.