Copiii care din păcate, se infectează cu COVID-19, sunt internați și tratați la Spitalul Municipal Medgidia, au precizat reprezentanți Direcției Județene de Sănătate Publică. De la 1 aprilie 2020 până astăzi, 455 de copii au fost internați la Medgidia, ne-a precizat directorul unității spitalicești din Medgidia, Eugen Aglițoiu.

„Cazurile de covid pediatrie sunt tratate pe raza județului Constanța la Spitalul Municipal Medgidia, unde există 15 paturi. La ora actuală sunt internați 8 pacienți.”, a precizat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP.

Contactat telefonic, directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, ne-a declarat că din fericire, de la debutul pandemiei nu au fost cazuri grave în rândul copiilor:

“Acum sunt opt pacienți internați, cu vârste prinse între câteva luni și 16 ani. Toți copii sunt internați cu părinții sau tutorii lor și sunt sunt tratați cu o atenție specială. Din fericire, nu au fost cazuri grave, și nici nu a fost nevoie ca vreunul dintre ei să aibă nevoie să fie internat pe secția ATI”.

Capacitatea secție COVID-19 din cadrul Spitalului Municipal Medgidia este de 15 paturi, iar în general sunt ocupate 10 dintre ele.

De la 1 aprilie 2020 până astăzi, 455 de copii au fost internați la Medgidia.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar