Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că astăzi s-a înregistrat un număr mai crescut de cazuri de coronavirus decât de obicei și a făcut apel la oameni să respecte regulile și a anunțat că de la 1 iulie, odată cu noile măsuri de relaxare, vor fi și restricții în anumite zone.

„Azi din păcate vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper să ne putem reveni”, a spus Nelu Tătaru la Târgu Jiu, unde a vizitat spitalul județean.

Ministrul a făcut apel la oameni să respecte măsurile de protecție.

„Avem multe măsuri de relaxare și nerespectarea regulilor, în mare măsură și acea bagatelizare a tot ce a fost și instigarea la necunoașterea pandemiei”, a mai spus Tătaru.

„Pregătim pentru 1 iulie alt set de măsuri de relaxare. Sper ca evoluția să ne permită. (…) Dacă vor fi restricții, vor fi punctuale, la nivel de comunitate, de focar”, a precizat ministrul, explicând ulterior că, odată cu noile măsuri de relaxare, vor fi și restricții în zonele cu focare.

El a susținut că spitalele sunt deschide pentru toți pacienții, de la încheierea stării de urgență, și că ține foarte mult de managementul spitalelor să organizeze activitatea. „Pacientul primează, un caz sosit la spital trebuie primit în spital și tratat”, a subliniat Tătaru.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar