Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Unul dintre domeniile care au îngheţat complet, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, este cel artistic. Teatrul, cu toate manifestările lui, a fost nevoit să-şi închidă porţile pe termen nelimitat. Acum, odată cu anunțul autorităților privind posibilitatea ca artiştii să poată juca din nou în fața publicului, însă în spațiu deschis, artiștii văd o rază de speranță.

Teatrele constănţene au agenda încărcată de spectacole şi se pregătesc să revină treptat în activitate, după ce actorii au studiat individual de acasă, pentru întâlnirea cu marele public.

Actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare” din Constanţa nu au stat degeaba în această perioadă, chiar dacă teatrul a fost închis publicului.

„Am început prin a pune sâmbăta şi duminica spectacole din repertoriul teatrului, am făcut interviuri cu toţi colegii teatrului, poveştile din spatele scenei, din spatele cortinei, apoi ne-am gândit să facem şi teatru radiofonic pentru copii. Am făcut un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi am făcut câteva piese din lecturile pentru clasele V – VIII. Şi pentru cei mici am făcut o serie de poveşti cu colegele mele, în episoade, cu păpuşi…“, a precizat Tiberiu Roşu, directorul artistic al teatrului.

În toată această perioadă de restricții, artiştii de la Teatrul de Păpuşi au continuat să repete online. De asemenea, în ateliere s-a lucrat intens la scenografia celui mai nou spectacol, intitulat “Cel mai mare Gulliver”, la care actorii – păpuşari speră să poată începe repetiţiile după 1 iunie.

Posibilitatea de a putea juca în aer liber, oferită de autorități după data de 1 iunie, presupune și un efort din partea conducerii instituției, cu sprijinul autorităților județene. “Va trebui adusă o scenă, care costă, o instalaţie de sunet şi lumină, care şi aceea costă… or teatrul nu-şi permite să facă lucrul acesta. Noi am făcut demersuri la Consiliul Judeţean Constanța, să vedem dacă ni se aprobă şi dacă există buget pentru aşa ceva, dacă nu, va trebui să găsim o soluţie până la urmă.”, ne-a declarat managerului teatrului Romică Stan.

Citește și:

Echipa Teatrului pentru Copii şi Tineret “Căluţul de mare” prezintă online lecturi de texte și spectacole pentru elevi

Copiii se pot întâlni online cu doi dintre actorii Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” din Constanța

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar