icoana Maica Domnului - Veria (2)
Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în România. Aceasta ar fi fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca, în urmă cu 2 mii de ani. Este doar a doua oară când părăseşte lăcaşul de cult din apropierea oraşului grecesc Veria. 

Icoana cu chipul Maicii Domnului, pictată pe o bucată de lemn, ar fi cea mai veche din istoria ortodoxiei. Portretul a fost găsit într-o peşteră, în anul 386, de doi călugări. Ar fi fost pictată de către Sfântul Evanghelist Luca, unul dintre ucenicii lui Iisus, la dorinţa Sfintei Fecioare. Ţinută până acum într-o biserică din Grecia, a ajuns, pentru câteva zile la Teleorman, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca.

Icoană Maica Domnului adusă din Veria, Grecia
Icoană Maica Domnului adusă din Veria, Grecia

Purtată pe braţe de preoţi, icoana a fost aşezată în curtea mănăstirii într-un baldachin, iar sute de oameni s-au adunat să se închine.

Adorată de întreaga suflare ortodoxă, icoana a mai fost scoasă doar o singură dată din biserica din Grecia. A fost expusă la o mănăstire în Rusia, acum câţiva ani. Alături de pictura cu Maica Domnului au fost aduse și moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. Credincioşii se vor putea închina la ele timp de cinci zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar