Pe 5 octombrie, Centrul Cultural „Elena Roizen” din orașul Ovidiu va fi gazda Galei de lansare a filmului ,,Între Chin si Amin”, regizat de constănțeanul Toma Enache.

Evenimentul va debuta de la ora 17.00 cu gala de premiere și o conferință de presă, urmată de la ora 19.00 cu proiectia filmului. 

Accesul publicului este GRATUIT si se va face numai în baza unei rezervari telefonice la nr. 0787 815 248 în perioada 21 septembrie – 2 octombrie, în limita celor 200 de locuri. Biletele vor fi acordate doar locuitorilor de pe raza orașului Ovidiu. 

În cursul zilei de 26 iulie, regizorul Toma Enache a făcut publice primele imagini ale filmului său „Între chin și Amin”. Pe pagina sa de youtube, cineastul a publicat trailerul peliculei ce are ca temă fenomenul reeducării de la Pitești.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Filmul întruchipează povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, șeful penitenciarului. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune cântecul „Odă lui Dumnezeu”. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia, chinută de așteptarea bărbatului iubit. Filmările au fost realizate în satul Corbu, Constanța și la Închisoarea Jilava.

Regizorul Toma Enache a declarat că motivația acestui film a fost necesitatea de a aduce „un mic tribut” oamenilor care au trecut prin chinurile din temnițele comuniste.

Persoana care l-a inspirat pe Enache este fostul deținut politic Tache Rodas, o victimă și un supraviețuitor al Experimentului Pitești.
Din distribuție fac parte: Cezara Dafinescu, Victoria Cociaș, Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu,, Petrică Moraru, Vali Popescu, Ana Pârvu, Kira Hagi (fiica lui Gheorghe Hagi), Csaba Ciugulitu, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica, Mircea Taiss, Bogdan Sălceanu, Remus Stănescu, Teodora Calagiu Garofil.
În peliculă apare și regretatul jurnalist George Stanca, trecut la cele veșnice între timp.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.