Piesa “Coșmarul lui Puck” a fost prezentată de Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare la sfârșitul săptămânii trecute la Festivalul Internațional de Teatru Indepedent Constanța – FITIC.

Spectacolul a adunat pe scenă, alături de actori profesioniști ai teatrului, tineri actori ai liceelor constănțene, care au dat un plus de energie și tinerețe spectacolului.

În viziunea regizorală actuală, Puck este un adolescent ca toți adolescenții, în preajma vârstei de 18 ani, un tânăr rebel, cu problemele specifice vârstei, cu neîmpliniri, cu frustrări, însă cu dorința de a se schimba. Fricile și temerile lui sunt conservate într-un coșmar ce precede povestea lui Shakespeare „Visul unei nopți de vară”. Ca pe o scenă de teatru în teatru și în care tehnicienii de scenă sunt meșteșugarii din piesa lui Shakespeare. Aceștia sunt niște oameni simpli care vor sa facă teatru cu mai mult sau mai puțin talent ca prin „căminele culturale”. Meșteșugarii ar dori și ei să viseze, dar nu reușesc. Închipuirea e un dar de la Dumnezeu. Acolo unde natura e prea grosolană, prea primitivă, această minunată putere nu mai poate străbate.

La curtea lui Theseu fiecare dintre cele trei perechi de miri e definită in funcție de poziția ei față de lumea vrăjii. Perechile care se iubesc cu adevărat: Lysander si Hermia, Demetrius și Helena, sunt cele mai tulburate de intervenția vrăjita a lui Oberon și a lui Puck. Sentimentele intense sunt ca fulgerele, se frâng pentru a reveni. Prietenia lui Theseu cu Hypolita, care numai pe departe ar putea semăna a dragoste, e de o absolută continuitate. Asupra lor, spiritele nu pot avea niciun fel de înrâurire pentru că nu cuprind fenomenul de nebunie prin care dragostea intensă, îi scoate pe oameni din curba normală a existenței lor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Al treilea cerc, cuprins de dragoste și zămislit în fantezie, e acela al spiritelor, Oberon și Titania fiind reprezentanții forțelor naturale. Asemeni oamenilor, uniți printr-o dragoste care a fost cândva, ei își adresează reproșuri dictate de o gelozie întârziată, fiecare manifestând un spirit de dominație față de partener. După vraja in urma căreia Titania se îndrăgostește de capul de măgar al lui Fundulea, împăcarea lor ia proporțiile unei reînfrățiri a elementelor. Tema imaginației se împletește strâns cu aceea a „esenței-aparente” sau „a fi”, „a părea”. Dacă oamenii simpli refuză artificiile imaginației, cei „rafinați” se lasă in voia ei, trăiesc in și prin ea, devenind alții.

 Spectacolul este recomandat pentru etapa de vârstă 14+ (spectacol pentru tineret)

Regia spectacolului este realizată de Tiberiu Roșu, actor și director artistic al Teatrului „Căluțul de mare” iar Geta Răvdan-Huncanu s-a ocupat de coregrafia spectacolului.

În distribuție: Vlad Ianuș/Tiberius Zavelea, Grațian Prisacariu, Daniela Vlad, Oana Sârbu, Alexandra Burnichi, Alina Manțu, Teodor Robert Dobre, Andrei Calu, Andrei Stroescu, Buse Ozgul, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Bogdan Dandeș, Ștefan Oprișan, Arina Cojocaru, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmina Melcea, Sandra Armașu, Robert Ioan.

Citește și:

Noi spectacole ale Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare” în stațiunea Mamaia

Spectacole de teatru pentru copii în fiecare weekend, în piațeta Perla din Mamaia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!