Administrația locală din Cumpăna invită vineri, 8 februarie, loclanicii, cu mic, cu mare, în sala Casei de Cultură, să asiste la evenimentul în cadrul căruia va avea loc proiecția filmului documentar “Muzica rănilor de război” și un concert susținut de violonistul Sabin Penea.

Filmul documentar „Muzica rănilor de război” spune povestea uneia dintre cele mai importante prezenţe din cultura românească: George Enescu, sub interpretarea actorului Marius Manole și a violonistului Sabin Penea, câștigătorul mai multor premii internaționale alaturi de pianista Eliza Gabriela Pucheanu.
Filmul evocă perioada 1912-1918, cea dinainte şi din timpul Primului Război Mondial, în care George Enescu s-a implicat activ în sprijinirea oamenilor afectaţi de prima conflagraţie mondială. Chiar Enescu este cel care a spus: “Eu mi-am slujit țara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta.” Toată povestea este prezentată prin intermediul unor mărturii mai puțin cunoscute. 

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

 Proiectul “Muzica rănilor de război”, realizat de Asociaţia pentru Educație și Sănătate „Mens Sana”, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Național George Enescu, este o iniţiativă ce a luat naştere din nevoia de a ajuta tinerii să conştientizeze că acest popor şi această ţară, fără valorile de bază perpetuate din generaţie în generaţie, nu poate dăinui.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar