Turneul Internațional de Lupte Tătărești - Kureș Trofeul Mării Negre
Sezonul competițiilor de lupte tradiționale tătărești – kureș din anul 2022 s-a încheiat sâmbătă, 10 septembrie, cu Turneul Internațional „Trofeul Mării Negre”, care a avut loc la Constanța.

Evenimentul organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România cu sprijinul Consiliului Județean Constanța a reunit numeroși spectatori care i-au încurajat, susținut și aplaudat pe concurenții înscriși la cele două categorii Tineret și Open.

Locul I la Tineret a fost adjudecat de Ion Botnaru din Republica Moldova, iar pe locul al doilea s-a clasat Geylan Mologani.

La secțiunea Open, premiul I i-a revenit luptătorului Denis Gelil, iar al doilea loc lui Serhan Isleam.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La turneul care a încheiat sezonul de kureș de anul acesta au fost puse în joc premii substanțiale pentru toți concurenții.

La competiția de kureș de la Constanța au fost prezenți președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputatul UDTTMR, Varol Amet, reprezentantul Consiliului Județean Constanța, Gabriel Monea – administrator public, muftiul Muurat Iusuf, și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul.

Kureş-ul este un sport strămoşesc, vechi de mii de ani, având originea în Asia Centrală. Fiind un sport de masă, el este destinat amatorilor.

În cadrul competițiilor de kureș, luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, făcând dovada cinstei, dreptății, curajului şi dibăciei etnicilor tătari, comunitatea tătară din România făcându-se remarcată prin însăși faptul că este singura comunitate etnică ce are un sport tradițional.

În demersul de promovare, competiţiile de kureş au devenit astfel o tradiție pentru localităţile din România în care trăiesc etnici tătari, ele transformându-se, în timp, în adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii, cât şi populația majoritară și reprezentanți ai altor comunități etnice.


Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.