Filiala locală Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Medgidia a organizat vineri, în zona pătrățel din incinta stadionului “Iftimie Ilisei” evenimentul dedicat luptelor tradiționale tătărești – Kureș. 

Organizarea unei manifestări dedicate luptelor tradiționale tătărești a devenit deja o tradiție la Medgidia, aici comunitatea tătară fiind una însemnantă.

Participanții au fost numeroși, iar premiile pe măsură.

Astfel, la categoria “Localnici”, la care au participat 10 concurenți, câștigătorul locului I este Apas Elvis iar locul II a fost ocupat de Ibram Geaner. Premiile au fost însemnante. Astfel, locul I a primit un batal și suma de 500 lei iar locul II un batal și 300 lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La categoria “Tineret” au participat 12 concurenți, iar cei mai buni au fost Ibram Geaner (locul I), Chivu Andrei Alexandru și Cazan (locul II). Câștigătorul locului I a câștigat un batal și suma de 1000 lei iar locul 2 un batal și 500 lei.

La categoria “Open” la care au participat 14 concurenți, locul I l-a obținut Gelil Denis iar locul II Ibram Geaner. Aici au fost acordate cele mai mari premii.

Astfel, locul I a primit un taur și suma de 2500 lei, locul 2 – Batal și 1000 lei, locul III – 500 lei, locul 4 – 500 lei, Locul V – 250 lei, Locul 6 – 250 lei, locul 7 – 100 lei și locul VIII- 100 lei.

“Vreau să mulțumesc Primăriei Medgidia și primarului Valentin Vrabie pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestui eveniment, conducerii UDTTMR, președintelui Gelil Eserghep și tuturor participanților. Îi asigur pe toți reprezentanții comunități noastre că și următoarele evenimente vor fi o reușită cu sprijinul fiecaruia dintre noi. Doar împreună putem face lucruri bune și frumoase”, a declarat Arslan Ozghiun, președintele UDTTMR Medgidia.V

Vezi și: https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/foto-udttmr-duce-traditia-mai-departe-kuresul-sportul-traditional-al-tatarilor-organizat-si-in-comuna-23-august/96226/

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar