Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a anunțat, în exclusivitate pentru Ziarul Amprenta, că a fost semnat contractul de reamenajare, modernizare și modificare a fațadei Galeriilor de Artă de pe strada Ștefan cel Mare. 

„Am semnat contractul de renovare și reproiectare a Galeriilor de Artă de pe strada Ștefan cel Mare. Primul pas pe care îl avem de făcut este să realizăm proiectarea, expertiza și lucrarea arhitecturală.

Vom reda Galeria de Artă artiștilor care nu sunt puțini și care fac un lucru extraordinar și nu au suficient de multe spații. Cum am promis, cultura, educația, sportul sunt foarte importante pentru actuala administrație”, ne-a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Primăria municipiului Constanța a contractat recent serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice faza DALI + PTh + CS + DDE și asistență tehnică de specialitate din partea proiectantului în timpul execuției pentru obiectivul de investiții “Reamenajare, modernizare și modificare fațadă Galeria de Artă a UAT Constanța situată în Municipiul Constanța, strada Ștefan cel Mare, nr. 15, bl. M1, sc. B, parter“. Firma care se va ocupa de acest contract este S.C. IGLOO ASSOCIATED ARCHITECTS S.R.L., iar valoarea acestuia este de 200.000 de lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Galeriile de Artă Constanța
Galeriile de Artă Constanța

Potrivit datelor cuprinse în caietul de sarcini al achiziției, spațiul care are funcțiunea de galerie de artă și care în prezent nu este funcțional, are o suprafață de 142,9 mp și se află la parterul blocului S+P+4E aflat pe strada Ștefan cel Mare nr. 15.

În caietul de sarcini al achiziției se evidențiază că și după reamenajarea spatiului se va menține funcțiunea de galerie de artă.

Pentru determinarea stării imobilului este necesară obținerea unui punct de vedere tehnic structural din partea unui expert din care să reiasă starea în care se află structura de rezistență, racordurile la utilități, starea instalațiilor tehnice aferente pentru stabilirea măsurilor necesare in vederea reabilitării și modernizării.

Potrivit documentelor, spațiul se află în domeniul privat al UAT Constanța conform HCL nr. 25/30.01.2020.

Modernizarea spațiului galeriilor se încadrează în viziunea transformării străzii Ștefan cel Mare într-o zonă de promenadă pietonală în zona culturală a orașului.

În bugetul municipiului Constanța pentru anul 2022 a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru proiectul „Galerii de artă – proiectare și execuție”.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.