După revenirea în Consiliul Minorităților Naționale în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020 când Varol Amet a fost desemnat deputat și după ce a reintrat în posesia finanțării de la Guvernul României, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și-a desemnat astăzi și noua conducere.

Pentru congresul UDTTMR au fost desemnați, conform statutului în vigoare înregistrat la Judecătorie, 161 de delegați, toți fiind prezenți astăzi pentru a aproba rapoartele de activitate ale președintelui, deputatului și consilierilor, pentru a aproba componența Consiliului Reprezentanților format din 97 de reprezentanți de la toate filialele Uniunii și pentru a alege președintele UDTTMR pentru următorii patru ani.

Astfel, a fost reconfirmat în funcția de președinte, cu o singură abținere, Gelil Eserghep, care a preluat pentru prima dată conducerea organizației în anul 2012.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La Congresul UDTTMR de astăzi, au participat și oaspeți din Eskișehir – Turcia, de la “Asociația de Cultură și Întrajutorare a Emigranților Crimeeni din Dobrogea”, muftiul Muurat Iusuf, care a deschis activitatea cu un serviciu religios, subprefectul Secyl Suliman, dar și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a și transmis un mesaj apreciativ la adresa întregii comunități tătare și a modului în care ea a fost condusă din 2012 până în prezent.

Accesul la Congresul UDTTMR de astăzi a fost permis persoanelor vaccinate sau testate în condițiile impuse de autoritățile sanitare.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar