Icoana făcătoare de minuni Maicii Domnului numită „Odighitria” sosește luni, 4 februarie, la biserica Sfinții Împărați “Constantin și Elena” din Medgidia, situată în zona Imum unde va poposi până miercuri, 6 februarie. Nu este pentru prima dată când icoana Maicii Domnului ajunge în Medgidia la în cadrul lăcașului de cult. 

Timp de trei zile, preoții parohiei vor ține slujbe speciale și se vor ruga, împreună cu credincioșii.

Astfel, luni, marți și miercuri se va săvârși Sfânta Liturghie – de la ora 9.00, urmată de Citirea Psaltirii Maicii Domnului – de la ora 11.00 și de Acatistul Maicii Domnului Odighitria – de la ora 16.00.

Numele icoanei făcătoare de minuni, veche de peste 300 de ani a ajuns la Medgidia. Obiectul de cult o întruchipează pe Maica care va ajunge la Medgidia vine de la cuvântul grecesc “odigos”, care înseamnă „călăuză” ori „arătătoare a căii”, adică „povăţuitoare”.

Icoana este vestită datorită puterilor sale miraculoase. Mulți oameni bolnavi și cu credință, au avut parte de vindecare, iar veștile s-au răspândit peste tot în lume.

O primă minune a icoanei este aceea legată de însăși pictura sa. Când a fost recuperată, doar ochii Maicii Domnului se mai vedeau pe bucata de lemn. Restul culorilor erau înegrite. Preoții au chemat pictori pricepuți să o recondiționeze, dar nimeni nu a reușit să facă acest lucru. În chip uimitor, icoana s-a curățat de la sine și și-a recăpătat strălucirea de odinioară. De atunci, mii de credincioși își găsesc alinare în fața obiectului de cult.

Preoții spun că toate icoanele sunt făcătoare de minuni. Dar Odighitria din Ucraina, care o întruchipează pe Maica Domnului cu pruncul în brațe, are o istorie impresionantă.

Se povestește că icoana este la originea mai multor minuni, mai ales vindecări de boli. În semn de mulţumire, mulţi dintre cei vindecaţi au prins de icoană diferite podoabe sau daruri, care sunt păstrate şi astăzi ca mărturie a milostivirii şi bunătăţii lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.