IPS Teodosie a sfinţit în această dimineață apa care urmează să fie îmbuteliată în cele 200.000 de sticle. Agheasma va fi oferită duminică, după slujbă, credincioşilor care vor participa la Bobotează.

Slujbele de Bobotează au început cu o zi mai devreme în Arhiepiscopia Tomisului.

Astfel, sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 5.30, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

De la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului a săvârşit slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfinţită este îmbuteliată în cele 200.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează.

În cadrul slujbei, ierarhul a sfinţit apele din butoaiele amplasate în faţa catedralei şi din cele două cisterne parcate în acelaşi loc.

Ca în fiecare an, episcopul s-a urcat pe cisternele încărcate cu apă pentru a oficia slujba de sfinţire. „De la ora 10.30, ierarhul Tomisului va fi prezent la penitenciarul Poarta Albă, unde va oferi angajaţilor şi deţinuţilor sticluţe cu Aghiasmă Mare şi va rosti un cuvânt de învăţătură celor privaţi de libertate”, anunţă biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Cuvântul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la slujba de sfințire mare a apei din Ajunul Bobotezei.

Publicată de Radio Dobrogea pe Sâmbătă, 5 ianuarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.