Vila Șuțu
Vila Șuțu
Iubitorii de artă și de cultură de la malul mării vor avea parte de un eveniment inedit care va fi găzduit de unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Constanța și anume Vila Șuțu. 
Pe 𝟮𝟭 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, începând cu 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟬.𝟬𝟬, vor fi deschise publicului porțile acestui monument arhitectural, după mai bine de 20 de ani. Ediția a XVII-a One Night Gallery prezintă lucrările lui 𝗥𝗜𝗭𝗜, un studio de design care experimentează la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare. Fondat în 2013 de un arhitect și un specialist în comunicații și multimedia, studioul explorează emoțiile prin tehnologie. Cei doi artiști au conceput o experiență captivantă, îmbinând natura și tehnologia pentru a celebra inovația și designul, dar și pentru a spori natura. Această ediție include 9 instalații interactive de artă sub conceptul 𝗘𝗟𝗘𝗠𝗘𝗡𝗧𝗦, în care cele 4 elemente primordiale: focul, apa, pământul și aerul comunică cu cele 4 elemente esențiale de proiectare: punct, linie, plan și formă.
Misiunea 𝗢𝗻𝗲 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗚𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝘆 este de a plasa new media art – tehnologii emergente aplicate în artă – ca parte din Industriile Culturale și Creative, de a transforma galeriile de artă în show-uri imersive prin inovație și de a crea o punte între patrimoniul cultural și noile modalități de exprimare. Acest concept este adus și în 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮, într-un loc plin de istorie precum 𝗩𝗶𝗹𝗮 𝗦̦𝘂𝘁̦𝘂.

Vizitatorii vor beneficia de tururi ghidate realizate de către voluntarii de la asociația Constanța Capitala Tineretului care vor prezenta o scurtă istorie pusă la punct de către profesorii de la Universitatea Ovidius. Această ediție a One Night Gallery face parte dintr-o serie de expoziții care vor avea loc în toată țara la București, Constanța, Iași și Cluj.

O istorie pe scurt

Vila Șuţu, construită în anul 1899 în stil maur, în baza proiectului întocmit de arhitectul Grigore Cerchez, este înscrisă în Lista monumentelor istorice din Constanţa, având indicativul CT-II-m-A-02863. Palatul are 13 camere, cinci băi şi este construit pe o suprafaţă de 739 metri pătraţi. Vila este ridicată în stâncă, pe trei niveluri, fiind construită în terase. Naţionalizat în timpul regimului comunist, palatul Șuţu a revenit moştenitorilor de drept în anul 2011. În anul 2013 imobilul a fost scos la vânzare, iar spre finalul anului 2018 şi-a găsit și proprietar, în persoana lui Theodor Lucian Ichim.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: https://www.facebook.com/anamaria.funda

https://www.facebook.com/events/508738987087202?ref=newsfeed

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar