Miercuri, 16 septembrie, de la ora 15:00, la Pavilionul Expozitional din Ovidiu, are loc conferința de lansare a proiectului Sărbătorile Europei ce vor fi organizate de Arhiepiscopia Tomisului, Primăria orașului Ovidiu și de o constelație de Academii. Cu acest prilej se inaugurează Atelierul Brâncuși, cu 25 de lucrări (bronz, piatră și gips), din cele 102 pierdute sau distruse. Pe parcurs de un an, acest atelier va întregi patrimoniul de 102 piese.

Vor fi prezenți înaltpreasfințitul Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, scriitorul Barbu Constantin, președintele Academiei Dimitrie Cantemir, Mihai Lupu și sculptorul Rodion Gheorghiță.

Invitații sunt personalități literare și artistice din peste 30 de țări. Suntem onorați de prezența a unui laureat al premiului Nobel și de mai mulți candidați la acest premiu internațional, de Președinți de Academii Naționale, de mari scriitori și artiști de pe șase continente.

Sărbătorile Europei inițiate de Academia Tomitana și Arhiepiscopia Tomisului vor pune în lumină vechimea neîntreruptă a românilor și a Bisericii noastre strămoșești, veche dintru începutul creștinismului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar