H-ART Ovidiu

Rădulescu Mihaela și Ardeleanu Antonio, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 “Poet Ovidiu” din orașul Ovidiu, au obținut, în week-end premiul I pentru interpretarea actului II, scena II din “O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale în cadrul Festivalul de teatru “Alexandru Arșinel”, desfășurat la Năvodari. Premiul a fost acordat la secțiunea Artă dramatică. Festivalul a fost organizat de Școala ”Tudor Arghezi”, Casa de Cultură și Primăria Năvodari.

Este pentru prima dată când cei doi elevi în clasa a VIII-a participă la festivalul organizat la Năvodari și pentru prima dată când membrii trupei din Ovidiu intră în această competiție.

Elevii, membri ai trupei de teatru H-Art, un proiect cultural sprijinit de Primăria Ovidiu, sunt printre cei mai talentați cursanți care frecventează gratuit cursurile încă de la înființarea trupei. Iată că astfel, prin oportunitatea pe care autoritățile locale le-o oferă elevilor orașului Ovidiu, sunt șanse ca generația de mâine de actori constănțeni să aibă continuitate. De altfel, elevii din orașul Ovidiu au la dispoziție nenumărate alte cursuri pe care le pot urma, în timpul lor liber, în mod gratuit, prin sprijinul oferit de Primăria Ovidiu.

“Sunt doi dintre cei mai talentați copii ai cercului și se pregătesc pentru a urma cariera de actor, talent pe care l-au descoperit pe parcursul anilor. Zilele acestea vor avea testarea pentru clasa de actorie a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța și vor să urmeze această cale. Chiar se pregătesc intens în această perioadă”, ne-a declarat Hari Gromoșteanu, profesorul coordonator al trupei de teatru.

Cursanții se pregătesc cu seriozitate de trei ori pe săptămână și nu lipsesc niciodată la niciunul dintre cursuri. “Au descoperit, prin frecventarea acestor cursuri ceva nu știau că au – talent în această artă”, a mai precizat coordonatorul Hari Gromoșteanu.

Citește și:

În anul 2019 vor demara proiecte importante pentru locuitorii orașului Ovidiu