Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” din Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța deschide stagiunea teatrală 2020 – 2021, în cel de-al doilea weekend al lunii septembrie 2020.

Spre bucuria copiilor sâmbătă și duminică vor fi două dintre spectacolele pe care cei mici le îngrăgesc mult.

La aceste două spectacole copiii nu vor mai avea voie în sala de spectacole neînsoțiți.

Astfel, sâmbătă, 12 septembrie, de la 11.00, copiii însoțiți părinți și bunici sunt așteptați la spectacolul “Pisica Doldora de Bani și nepoții ei orfani” după S. Marsak, un spectacol recomandat pentru cei cu vârsta 3+, cu durata de 55 de minute. Spectacolul este realizat de MC Ranin și Lică Gherghilescu, pe muzica compusă de Dumitru Lupu.

Din distribuție fac parte Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Alina Manțu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu.

O pisica de Angora, văduvă dar foarte bogată, trăiește in lux într-un castel medieval, fiind păzită de bătrânul și credinciosul motan Vasile, in timp ce nepoții ei orfani, doi pisoi sărmani trăiesc pe străzi, in frig și fără adăpost.

Lăudăroasă și vanitoasă peste măsură își invită vecinii la o serată să le arate luxul in care trăiește. Printre invitați se numără : țapul si capra, cocoșul și găina, precum si vecina purcică.

După petrecere, impresionați de cele văzute, invitații o invită pe pisica sa le întoarcă vizita cat mai curând….sau cel puțin aparent…

Din păcate, orgolioasa pisică simandicoasă, va înțelege…un pic cam târziu, importanța generozității și a bunătății… dar și a prieteniei adevărate.

Urmează o serie de peripeții pe care însă … le veți descoperi văzând spectacolul din care cei mici vor învăța alături de pisica cea aristocrată, că dacă ești bun și generos necondiționat, cu siguranță, viața te va răsplăti.

Duminică, 13 septembrie, de la ora 11.00, spectatorii sunt așteptați la spectacolul “Mica Sirenă”, o adaptare după H. Ch. Andersen, un spectacol recomandat tot 3+, cu durata de 50 minute.

Regia și scenariul spectacolului sunt realizate de Cristian Mitescu, pe scenografia dnei Eugenia Tărășescu-Jianu. Muzica piesei de teatru este semnată de Alexandru Berehoi iar coregrafia este realizată de Sergiu Ionuț Anghel.

Din distribuție fac parte Daniela Vlad, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu.

Fascinanta  poveste   a  Micii  Sirene  prinde   viață   pe  scena   Teatrului   pentru   Copii  și Tineret Constanța ”Căluțul de mare” ilustrând o lume marină mirifică, avându-i ca personaje principale pe Mica Sirenă, ce își dorește din tot sufletul să trăiască în lumea pământeană și pe Prinț, pe care ea îl salvează de la înec în timpul unei furtuni  când corabia lui este înghițită de valuri. Alături de sirena inimoasă, îi regăsim pe regele mării, pe surioarele Micii Sirene dar și pe țestoasa înțeleaptă care o ajută să scape de meduzele buclucașe, cât și pe micul crab ce o sfătuiește întotdeauna de bine pe micuța sirenă.

Curajoasa sirenuță o va înfrunta pe caracatița vrăjitoare, care îi răpește vocea minunată dar vrea și inima prințului pentru a trăi pe uscat. Din fericire, la final vraja se destramă, caracatița-vrăjitoare este învinsă, iar Mica Sirenă și Prințul rămân împreună.

Astfel, ambițioasa sirenă va trăi pe pământ la palat, alături de prințul ei.

Biletele se pot cumpăra online

Începând cu stagiunea 2020 – 2021, s-a implementat achiziționarea online a biletelor. Astfel, platforma poate fi accesată începând cu ziua de marți a fiecărei săptămâni, de la ora 10.00 până vineri, la ora 14.00.

Pentru cei ce vor achiziționa bilete la casieria teatrului, programul va fi de marți până vineri, în intervalul 10.00-14.00.

Schema sălii cu pachetele puse în vânzare pe platforma www.myticket.ro, o găsiți și pe site-ul instituției www.teatruldelamare.ro;

Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” pune la dispoziție 2 variante de pachete:
I 12 lei + 5 lei = 17 lei 2 locuri
II 12 lei+ 5 lei + 5 lei = 22 lei

12 lei + 12 lei + 5 lei = 29 lei

3 locuri – 1 adult și 2 copii

3 locuri – 2 adulți și 1 copil

 

Spectacolele Teatrului „Căluțul de mare”, cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță sanitară

Spectacolele Teatrului „Căluțul de mare”, ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților in condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii și publicat în Monitorul Oficial nr. 531/ 19 iunie 2020 cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 1495/2020, publicat în Monitorul Oficial partea I, nr. 801 din 01 septembrie 2020.

Dintre măsurile de siguranță sanitară pe care le aplicăm pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, reamintim:

  • efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.
  • persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;
  • vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea in instituție cât și in spațiile din teatru, in momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);
  • accesul publicului va fi permis doar in condițiile purtării măștii (medicală sau non-medicală) pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);
  • avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;
  • vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție;