Sicriul cu trupul Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a ajuns miercuri seară la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou –  Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, scrie basilica.ro.

Zeci de preoți suceveni au așteptat în stradă, încă de la intrarea în județ, sosirea a Arhiepiscopului. Ei și-au prezentat omagiul așezând de o parte și de alta a drumului flori și lumânări aprinse.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

La mănăstire, sicriul sigilat a fost întâmpinat de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, care în aceste momente este Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Potrivit indicațiilor Mitropolitului, vor putea intra până la zece persoane în incinta Arhiepiscopiei și nu mai mult de cinci persoane în biserică, păstrând distanța de 2 metri.

Credincioșii își pot lua rămas bun de la Părintele Arhiepiscop până vineri la ora 12:00 când va avea loc slujba de înmormântare. Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

Sursa: www.basilica.ro

Citește și:

A murit ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopia Tomisului reface slujba de Înviere. Cum este motivat gestul