Ziua Limbii Tătare
Ziua Limbii Tătare
Vineri, 5 mai, de la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța va avea loc un spectacol dedicat Zilei Limbii Tătare. 

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanța și de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Programul artistic va fi susținut de soliști și ansambluri ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, iar în cadrul manifestării elevii care studiaza limba tătară la Școala Comunitară a UDTTMR vor recita poezii în limba maternă.

Evenimentul este deschis atât comunității tătare, cât și tuturor celor interesați să cunoască valorile culturale ale etnicilor tătari din România.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Intrarea este liberă.

Ziua Limbii Tătare
Ziua Limbii Tătare

În 2010, în urma un demersului parlamentarului Amet Aledin a fost adoptată Legea nr. 256 prin care ziua de 5 mai era declarată “Ziua limbii tătare”.

De la adoptarea legii, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a organizat an de an manifestări cu prilejul zilei limbii tătare, în care au fost implicați în mod special tinerii comunității, ei fiind principalii beneficiari ai demesurilor de păstrare și promovare a limbii materne și mesagerii valorilor identitare tătare.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.