Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Așa cum ne așteptam premiera piesei “Alice în Țara Oglinzilor” a fost una cu adevărat spectaculoasă. Un spectacol plin de culoare, muzică, dans, emoție, bucurie, entuziasm. Toate la un loc pentru ca publicul constănțean, adolescent sau adult, să se transpună într-o lume a poveștii fascinante a lui Lewis Carroll, pusă în scenă de un regizor complet al generației tinere care explorează forme teatrale noi, așa cum este Ștefan Lupu.

„Alice în țara oglinzilor”, după Lewis Carroll, prezintă drumul maturizării unei fetițe de „7 ani și 6 luni”, într-o versiune modernă și plină de dinamism, semnată de regizorul Ștefan Lupu.

Împreună cu ea, spectatorii vor pătrunde, prin intermediul oglinzilor, într-o lume distorsionată, cu personaje fantastice și bizare, precum florile vii din grădină, insectele și animalele care vorbesc sau haioșii Hopa, Țopa și Ouț Piticuț.

Alice este o fetiță blândă, deloc egoistă și cu multă imaginație, iar tabla de șah, cu cele opt câmpuri ale sale, reprezintă modalitatea prin care micuța curioasă pășește spre viitor. La început, nu înțelege regulile jocului și se comportă ca un pion, dar în ea arde dorința de a deveni regină.

Micuții îi vor întâlni pe tabla de șah și pe cele două Regine, cea Albă și cea Neagră, pe Regele Alb și pe Regele Negru, precum și pe Cavalerul Alb și pe Cavalerul Negru, totul pe fondul unei muzici mixate cu măiestrie și al unui limbaj corporal aparte.

Regizorul Ștefan Lupu evidențiază mesajul spectacolului este că „viața e vis și visul e viață. Spectatorii sunt martorii acestui proces, prin intermediul lui Alice, care privește toate lucrurile cu entuziasm și cu puritate. Să învățăm că viața este frumoasă și că merită să ne bucurăm de ea, indiferent de obstacolele și impedimentele care apar pe drum!”.

Citește și:

Interviu cu Ștefan Lupu, regizorul spectacolului “Alice în Țara Oglinzilor” pregătit de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”

Se pregătește una din cele mai spectaculoase producții a Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, “Alice în Țara Oglinzilor”