Directorul Muzeului Istorie Națională și Arheologie Constanța, Sorin Colesniuc, a declarat că în perioada realizării lucrărilor de reabilitare la această instituție expoziția permanentă va fi închisă, dar are în plan realizarea de expoziții temporare.

“Va fi o perioadă în care expoziția permanentă va fi închisă, noi sperăm să fie de cât mai scurtă durată, oricum normele ne obligă ca cel puțin șase luni după ce se face renovarea să ținem acest spațiu deschis pentru a se usca pereții. Noi vom organiza și expoziții temporare, avem un muzeu la Histria, unul la Adamclisi și vom organiza și acolo expoziți temporare, iar în măsura în care vom reuși, chiar și aici în Constanța, dacă vom găsi niște spații. Vom organiza expoziții temporare pentru ca vizitatorii să aibă ce vedea din patrimoniul cultural al constănțenilor”, a spus directorul muzeului.

Colesniuc a mai afirmat că cele mai vizitate săli din cadrul muzeului sunt sala Tezaur și expoziția dedicată comunismului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Pot fi vizitate săli din expoziția permanentă a muzeului. Sunt sala Tezaur, unde sunt cele mai importante descoperiri de pe teritoriul județului Constanța, acolo este și șarpele Glicon, o piesă unică în lume, dar în ultimii ani avem la etajul 2 o expoziție dedicată comunismului, care la fel se bucură de un mare succes. Adulții vin și văd din perioada copilăriei tot felul de instrumente casnice, avem chiar și o băncuță cu un abecedar pe el, avem renumitul pește de pe televizor, acel bibelou care era nelipsit din casele oamenilor. Aceste două săli sunt foarte vizitate de turiștii care ajung la noi la muzeu”, a mai spus directorului Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Sorin Colesniuc a mențioant că media de vizitatori în anii trecuți la muzeul pe care îl conduce era de 70-80.000 de vizitatori pe an, însă anul acesta numărul celor care au trecut pragul muzeului, cel puțin până la acest moment, este destul de mic.

Citește și:

Modernizarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în linie dreaptă. Lucrările vor dura doi ani și vor costa patru milioane de euro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!