Vacanță
Vacanță
Propunerea legislativă privind acordarea de vouchere de vacanță angajaților din sistemul privat a fost semnată de 140 de parlamentari, scrie Antena 3 CNN.

Președintele interimar al senatului, Alina Gorghiu, a afirmat, în cadrul dezbaterii privind Propunerea Legislativă de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sistemul privat, că salariat este și cel care lucrează în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat. Dezbaterea a fost organizată de Comisia pentru Antreprenoriat și Turism.

„Dezbaterea va avea o cuprindere mai mare – aceea de arăta că Parlamentul are voința de a elimina inechitățile dintre bugetari și angajații în mediul privat. Se vede voință politică în acest sens!

În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puțin de 140 de parlamentari! Este foarte bine că pornim această discuție de fond de la voucherele de vacanță: pentru că toată lumea a auzit de ele și pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajați și pentru turism. Și este normal să extindem o măsură care dă rezultate! Salariat este și cel care lucrează în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator fie el stat, fie privat – de la fiecare angajat în parte este același: productivitate la cel mai înalt nivel. Normal este ca și sistemul de beneficii să fie echitabil”, a explicat președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, potrivit Antena 3 CNN.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, ea a amintit și că, bugetarii beneficiază, de câțiva ani, de vouchere de vacanță. Acestea au în prezent o valoare de 1.450 de lei pe an.

Fără ca angajatorii privați să facă un efort propriu!

Totodată, Alina Gorghiu a menționat că proiectul prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanță, suportate din bugetul de stat, și pentru cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat.

„Proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanță suportate din bugetul de stat și la cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, eliminând, așa cum spuneam, o discrepanță importantă, între angajații din sectorul bugetar și cei de la privat.

Fără ca angajatorii privați să facă un efort propriu! Este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.

Un element foarte important este faptul că cea mai mare parte din valoarea acestor vouchere de vacanță, cel puțin două treimi, se va întoarce în economie. (…) Sectorul privat este motorul economiei, el trebuie impulsionat, nu discriminat! Angajații din România trebuie să beneficieze de aceleași politici publice indiferent de angajator”, încheie Alina Gorghiu.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Angajații care lucrează în domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanță

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.