În timp ce sistemul sanitar din România este în moarte clinică și statul român mimează redresarea, printr-un sistem legislativ care nu încurajează deloc jucătorii din această piață, iată că giganții din domeniul farmaceutic preferă să își încerce norocul în zone mai prielnice dezvoltării. Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, are o pondere a vânzărilor pe piaţa asiatică de peste 36%. Compania îşi propune să rămână acolo pe termen lung și are în plan și construirea unei fabrici, a declarat Ioan Nani, director general al companiei, citat de Ziarul Financiar. Statul vietnamez, a condiționat rămânerea pe piață a companiei românești de realizarea producției în Vietnam.

„Ne dorim foarte mult să investim într-un site pentru producţia injectabilelor din spitalele din Vietnam. Suntem acolo prezenţi cu o bună parte din consumul lor spitalicesc şi ne propunem să rămânem pe termen lung. Statul vietnamez a spus foarte clar că vom rămâne dacă vom produce acolo“, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi, în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Managerul producătorului de medicamente susţine că nu constată în România vreo strategie în domeniul far­ma, cum se întâmplă în restul Europei, unde ţările cu tra­di­ţie în acest domeniu şi-au anunţat intenţia, mai ales după anul 2020, de a ajuta strategic industria farmaceutică.

Foto: https://www.facebook.com/AntibioticeIasi

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar