Oil Terminal SA
Oil Terminal SA
Începând din data de 7 iunie 2023, societatea OIL TERMINAL S.A. Constanța va începe plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2022 către actionarii înregistrați la data de 19 mai 2023 în Registrul Acționarilor societății ținut de către Depozitarul Central S.A.
Data ex-date stabilită de Adunarea Generală a Acționarilor este 18 mai 2023, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori București. 

Prin Hotărârea nr. 9 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 27 Aprilie 2023, s-a stabilit distribuirea de dividende în temeniul prevederilor art. II și art. III din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2017 prin intermediul Depozitarului Central S.A. și al Agentului de plată (BCR- Banca Comercială Română), selectat pentru plata dividendelor.

Valoarea dividendului brut este de 0.00318066 lei pentru o acțiune, iar impozitul pe dividende va fi calculat și reținut de către Societatea OIL TERMINAL S.A. din dividendul brut în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, iar actionarii vor încasa dividendele la valoarea netă, se arată în anunțul postat pe site-ul Bursei de Valori București.

Plata dividendelor nete se va efectua în lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Plata dividendelor nete distribuite în temeiul art. II și art. III din Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 29/2017 este supusă prevederilor generale în materia prescripției, fiind prescriptibilă în termen de trei ani de la data începerii plății, respectiv 7 iunie 2026.

Modalitățile de plată a dividendelor sunt următoarele: 
  • Plata direct în contul Participanților (Brokeri/Bănci Custode) – pentru actionarii persoane fizice/juridice care au deschis un cont la un participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central S.A. București;
  •  Plăti prin virament bancar (în conturi deschise în lei la o bancă din România), pentru acționarii persoane fizice și juridice, nereprezentati de participant;
  • Plăți în numerar începând cu data de 07.06.2023 până la data de 07.06.2026;

Citește și:

A fost desemnat noul Consiliu de Administrație al Oil Terminal, cu mandat de patru ani: Președintele CA-ului rămâne în funcție

Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor din 2022 se datorează situației în care se află Ucraina

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.