Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Zi istorică pentru români și pentru afacerea globală IT. UiPath, compania de software globală care este lider mondial în dezvoltarea platformelor de automatizare a procesului robotic își face debutul la Bursa de Valori din New York. Analiștii spun că această listă va marca unul dintre cele mai mari IPO-uri software din istoria SUA. Pornit într-un apartament din România cu 10 persoane în 2005, UiPath are acum o prezență în aproape 30 țări, iar acesta are sediul în New York.

Acţiunile UiPath sunt programate să intre miercuri la tranzacţionare la New York Stock Exchange sub simbolul „PATH”.

Daniel Dines a trecut printr-o perioadă dificilă în SUA după ce în 2001 a plecat din România pentru a lucra la Microsoft Corp. însă această experienţă i-a permis să pună bazele uneia dintre cele mai mari averi ale lumii, transmite Bloomberg.

Programatorul a revenit în 2005 în ţara sa natală pentru a porni o afacere cunoscută astăzi sub numele de UiPath Inc., un producător de software care utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane. Acţiunile acestei companii au intrat miercuri la tranzacţionare la Bursa de la New York după o ofertă publică iniţială care i-a permis să strângă peste 1,3 miliarde de dolari.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit Bloomberg citat de Agerpres, Dines, care este directorul general al companiei, controlează un pachet de acţiuni cu o valoare de peste şase miliarde de dolari.

UiPath a vândut acțiuni peste intervalul de preţ ţintit 

UiPath, primul unicorn românesc, a anunţat marţi seara că a reuşit să vândă acţiuni peste intervalul de preţ ţintit cu ocazia Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO) derulată la Bursa de la New York, operaţiune în cadrul căreia a strâns 1,34 miliarde de dolari, informează Reuters.

UiPath a transmis Economica.net, prin intermediul unui purtător de cuvânt din România, o declarație a celui mai mare acționar și fondatorului companiei, Daniel Dines. O redăm mai jos:

” „Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.

Privesc cu modestie la creșterea noastră rapidă și extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajații noștri, de investitori, de consilieri, de parteneri și de cei peste 7,900 de clienți – toți împărtășind viziunea noastră de a descătușa creativitatea și ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise™ – o organizație complet automatizată – și sprijinind angajații cu ajutorul automatizării.

Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaților UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi și care au lucrat neobosit pentru a face misiunea și viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovația și modestia lor.

Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă.”

Producătorul de software a precizat că a reuşit să vândă 23,89 milioane acţiuni la un preţ de 56 dolari per acţiune. În urma acestui IPO, UiPath este evaluat la 29 de miliarde de dolari.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA.”

Sursa: www.economica.net

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar