45 de milioane de EURO vor fi investiți, până la sfârșitul anului, în infrastructura Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”
45 de milioane de EURO vor fi investiți, până la sfârșitul anului, în infrastructura Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”
Astăzi, la Constanța, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu a fost semnat un contract în valoare de 45,89 milioane de euro pentru creșterea capacității operaționale și fizice a Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța. Contractul de finanțare prin fonduri europene (POIM) vizează “Dezvoltare terminal, turn de control și parcare pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”, proiect necesar pentru respectarea tuturor cerințelor de siguranță, securitate, igienă, confort și a exigențelor aferente spațiilor de tranzit aeroportuare.

Dezvoltarea terminalului existent reprezintă un element esențial în dezvoltarea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și a traficului de pasageri aferent, transmit reprezentanții Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Extinderea terminalului este necesară pentru implementarea conceptului de nod de tranzit în cadrul aeroportului, facilitând legăturile între zboruri cu diverse destinații.

Printre obiectivele urmărite se numără: îmbunătățirea organizării serviciilor aeroportuare, îmbunătățirea infrastructurii și diminuarea fragmentării, dezvoltarea și adaptarea serviciilor aeroportuare la nevoile aflate în continua schimbare ale populației, creșterea satisfacției și siguranței pasagerilor, adaptarea la noile standarde de echipamente, asigurarea funcționării sustenabile și cost-eficiente a aeroportului pe termen mediu și lung, îmbunătățirea condițiilor de muncă ale personalului aeroportuar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Clădirea care urmează să fie construită are o suprafață totală de 11.300 mp și una desfășurată de 15.983 mp.

La realizarea proiectului s-au implementat soluții tehnice pentru a reduce cât de mult posibil consumul de energie.

Cheltuielile totale proiect sunt de 229.484.421,37 lei (inclusiv TVA), din care cheltuielile totale eligibile actualizate ale proiectului sunt de 193.080.418,34 lei, iar finanțarea nerambursabilă de 164.118.355,59 lei.

Cheltuieli totale ce înseamnă ajutorul de stat sunt în cuantum de 28.962.062,75 lei

Proiectul trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.