Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Turiştii care ajung în zona Sarichioi din județul Tulcea, în această vară, pot merge la pescuit, pot face plimbări până la Marea Neagră sau până la cetatea Enisala, iar din acest an, și se pot plimba pe apă folosind biciclete nautice, primele din sud-estul Europei, aduse printr-un proiect european, început acum doi ani.

“Acum, suntem pe malul lacului Razim, iar aici avem posibilitatea unei excursii până la insula Popina, pe care accesul turiştilor este interzis. Excursia durează patru ore şi este recomandat să se facă dimineaţa sau seara. Cele mai frumoase trasee sunt însă în Deltă. Plecăm din Tulcea, mergem pe canalele 36, Trofilca, Sireasa, iar întoarcerea la Tulcea se face cu barca, pentru că pedalatul pe Dunăre, contra curentului, nu mai este o plăcere”, a afirmat administratorul societăţii care închiriază bicicletele nautice, Silviu Anastase.

“Cam cum ar fi să te bucuri de o experiență uau în mijlocul apei, al canalelor Deltei Dunarii, al mării? Să fii tu, cerul și apa? Să te simți în siguranță, să faci mișcare, să fii la cârma…unei biciclete?!? Da, da! Vezi și auzi bine! O bicicletă nautică mare, stabilă, elegantă și cât se poate de modernă. Destul ai stat în casă, destul ai stat departe de natură, de energia soarelui și a apei! Haideți cu noi într-o aventură cum nu se poate mai faină! Noi venim cu cea mai tare bicicletă a momentului, cu trasee senzaționale, voi veniți cu pofta de viață și de călătorie” își spun povestea cei care aduc pe Lacul Razim aceste biciclete nautice care respectă toate regulile impuse de perioada pe care o traversăm”, îi îmbie pe turiști promotorii acestui nou tip de distracție din Delta Dunării și județul Tulcea.

Proiectul de achiziție a bicicletelor pe apă pentru servicii de agrement si ecoturism în Delta Dunării vine în sprijinul implementării Strategiei Flag, urmărind impunerea în circuitul turismului a unor obiective locale, fapt ce va contribui la dezvoltarea regiunii.

Investiția a ajuns la 135.000 de euro, bani europeni și au fost achiziționate 30 de biciclete nautice.

Citește și:

(Video) Pescuit, preparate din pește și multă liniște. Bungalourile de la Lunca, o destinație ecoturistică mult așteptată

(Foto) Plimbare pe canalele din Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD: “Turismul deltaic asigură distanțarea socială”