Bani
Bani
Ministerul Muncii simulează mai multe scenarii de majorare a pensiilor, în contextul în care creșterea inflație afectează puterea de cumpărare a pensionarilor, în timp ce statul obține mai mulți bani din încasările de taxe și impozite. Variantele luate în calcul sunt de creștere a punctului de pensie cu 5%, 8% și 10%, au declarat pentru Profit.ro surse din ministerul Muncii.

Inițiativa se bucură și de sprijinul președintelui Klaus Iohannis, care a declarat că este „imoral” și „incorect” ca pensionarii să fie singurii afectați de crizele din ultima perioadă. De asemenea, șeful statului a dat asigurări că Executivul va veni cu soluții în acest sens, mai precizează sursa citată.

În cazul în care Guvernul decide o creștere a pensiilor, aceasta ar putea avea loc în toamnă, după rectificarea bugetară, posibil în septembrie, potrivit informațiilor Profit.ro. O majorare din septembrie ar pune o presiune mai redusă asupra bugetului pe pe 2022, întrucât ar influența cheltuielile pentru acest an doar pe ultimele luni.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar