Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Operatorii de plaje de pe litoral primesc scutiri de 30% la plata chiriilor pentru anul 2020. Actul normativ propus de Administrația Națională Apele Române (ANAR) a fost aprobat astăzi în ședința de Guvern, informează Mediafax.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANAR, actul normativ are rolul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiate contracte cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.

„Prin actul normativ aprobat astăzi (marți – n.r.) în ședința de Guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, director general al ANAR.

Propunerea răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor, ținându-se cont de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate optimă, din cauza măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, au anunțat reprezentanții Apelor Române. „Propunerea noastră își dorește să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a adăugat Ervin Molnar.

Citește și:

7 operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche, amenzi record pentru construcții ilegale pe domeniul public al statului

S-au publicat normele. Cum mergi la plajă în sezonul estival 2020: Cu rezervare telefonică sau online și distanță de 2 m între șezlonguri

(Video) Continuă desființarea construcțiilor ilegale de pe plaja din Faleză Nord. Directorul ABADL, Bogdan Bola: “Doar 2 beach-bar-uri rămân în continuare în picioare pe această plajă”