Dacia a anunțat marți versiunea restilizată a SUV-ul Duster care a fost lansat în 2010 și a cărei a doua generație a venit pe piață în 2017. Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4 și vine cu noutăți la capitolul design, dar și la consola centrală. Mașina va fi disponibilă și într-o nouă culoare: portocaliu. Din punct de vedere mecanic, marea noutate o reprezintă prezența cutiei de viteze automate EDC cu 6 trepte. Aceasta este disponibilă pe versiunea cea mai puternică a noului Duster, cea echipată cu motorul TCe 150.
Noul Duster dispune de următoarele motorizări:

Diesel:

dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Benzină:

TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.

Alimentare mixtă benzină-GPL : ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce spune Dacia

Lansat pe piață în anul 2010 la prețul unei mașini de oraș, Duster a creat o mare surpriză în segmentul SUV. O adevărată revoluție marca Dacia Design-ul său evoluează, în special la nivelul blocurilor optice și al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate și asigurând totodată o diminuare a emisiilor de CO2.
La interior, noul Duster dispune de acum de o consolă centrală înălțată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăți remarcăm cele două sisteme multimedia și noul ecran de 8” precum și cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4.
Dacia a vândut peste 1,5 milioane de mașini Duster în Europa în aproape 11 ani. Cel mai bun an a fost 2019, cu peste 220.000 de mașini livrate în Europa. Anul trecut totalul a scăzut la 140.000.
“Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină ușoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare și ușor de recunoscut, a fost menținută. Am adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime. Spiritul de aventură și spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust și accesibil, care oferă esențialul”, spune Lionel Jaillet, director performanță produs la Dacia.

Foto: Dacia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!