Șapte organizații regionale își unesc forțele și lansează Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalității în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus.

Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt Horetim Timișoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Dolj, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronală Horeca Argeș și Organizația Patronală a Cârciumarilor Brașoveni.

La inițiativa Hospitality Culture Institute, reprezentanții celor 7 organizații, din care fac parte peste 1.000 de antreprenori din ospitalitate, și-au unit forțele pentru a apăra interesele naționale ale unei industrii afectate grav de criza SARS COVID -19 la nivel mondial. Acest sector de activitate era format, anterior pandemiei Covid-19, din peste 40.000 de jucători: 18.000 unități de alimentație publică, 23.000 unități mixte de cazare și alimentație publică, aproximativ 500 agenții de turism și numeroși ghizi locali care au ca scop promovarea punctuală a fiecărei destinații turistice, universitare sau de business.

Necesitatea lansării unei entități patronale care să reprezinte și să cunoască nevoile majorității antreprenorilor din industria ospitalității este necesară, având în vedere eșecul înregistrat în identificarea unor soluții de compensare reală pentru măsurile discriminatorii luate de autorități împotriva sectorului ospitalității de la declanșarea pandemiei Covid-19.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) invită sub umbrela sa asociațiile deja create sau în curs de înființare la nivel local care doresc acțiune directă, constantă și relevantă pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalității.

HORETIM, asociația patronală a industriei ospitalității din Timiș, una dintre cele mai puternice organizații sectoriale la nivel național, reprezentată de către președintele HORETIM, Corina Macri, va asigura președinția FIO în primul an de activitate. Ulterior, fiecare organizație membră va deține președinția timp de un an.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității va lansa un memoriu adresat instituțiilor administrației centrale cu rol în gestionarea, influențarea și relansarea sectorului industriei ospitalității, un ghid de bune practici pentru deschiderea totală a industriei, cât și alte acțiuni de tip juridic/sindical în cazul în care demersurile nu sunt considerate cu maximă prioritate, ci au mai degrabă rol orientativ.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar