România are din nou patru plaje etichetate cu Steagul Albastru, după ce anul trecut doar trei plaje au bifat criteriile privind calitatea apei, siguranță și curățenie necesare obținerii certificării.

Astfel, plajele Marina Regia, Phoenicia (ambele din Năvodari), Vega Vintage (Mamaia) și Citadel (Eforie) îndeplinesc în acest sezon estival condițiile stabilite prin programul internațional “Steagul Albastru” („Blue Flag”), potrivit datelor de pe site-ul programului.

Primele două plaje dețin certificarea încă din 2007 și, alături de Vega Vintage Beach din Mamaia, s-au aflat pe lista plajelor confirmate și în sezonul de anul trecut.

În ultimii ani, numărul plajelor românești etichetate cu Steagul Albastru a oscilat între 3 și 4. Între timp, numărul plajelor bulgărești care au obținut certificarea a crescut constant și a ajuns la 15 în acest an, de la 11 plaje în 2017.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Bulgaria a egalat Ucraina la numărul de plaje certificate ecologic.

Ce reprezintă această certificare

“Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundația Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranță publică, educație (informații) și managementul mediului.

Totodată, Steagul Albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard, plajele și porturile de agrement care au această distincție fiind extrem de căutate de turiști.

La nivel global, peste 4.500 de plaje au primit certificarea în acest an. Spania a rămas pe primul loc după numărul de plaje Blue Flag, cu 590 de plaje, urmată de Grecia (497 plaje), Turcia (486 plaje), Italia (407 plaje) și Franța (401 plaje).

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!