Bani
Bani
Se dă startul programelor IMM Invest și AgroIMM Invest, prin care firmele pot lua credite garantate de stat. Fondul Național de Garantare a Creditelor anunță că peste 7,5 miliarde de lei sunt alocați în această etapă pentru firmele mici și mijlocii, bani pentru investiții sau pentru asigurarea lichidităților.

5 miliarde de lei sunt alocați anul acesta pentru programul IMM Invest, iar 2,5 miliarde de lei reprezintă garanțiile pentru creditele care pot fi accesate prin programul AGRO IMM Invest. Față de etapele trecute, anul acesta programul este lansat mult mai devreme, ceea ce le permite antreprenorilor să acceseze mai devreme finanțare pentru asigurarea lichidităților necesare derulării activității curente sau pentru investiții, potrivit Europafm.

Fondul Național de Garantare a creditelor pentru IMM-uri acordă garanții de până la 90% din valoarea finanțării cu dobânzi subvenționate integral pe o perioadă de 8 luni de la data primei utilizări a creditului, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023.

Comisionul garantat de stat și comisionul de risc sunt subvenționate de stat pe toată durata creditului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

IMM Invest, care are ca subprogram Agro IMM, a înregistrat în 2020 un număr de 25.000 de firme care au beneficiat de credite cu garanţii de stat, iar în 2021 au fost circa 20.000 de companii care au obţinut finanţări şi garanţii cu cca. 1 miliard de lei mai mult faţă de anul anterior.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!