Începând cu anul 2022, sectorul HoReCa poate fi domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pentru salariul minim, a transmis ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

Noi am împins inițial pentru agricultură, când am fost la discuțiile din ianuarie de la Vila Lac (locul ședințelor coaliției de guvernare – n.r.), dar acum, având în vedere toate caracteristicile sectorului HoReCa (…), un sector care a suferit enorm de mult în pandemie, cel mai afectat sector de pandemie, este un sector foarte bun în care putem face asta”, a declarat Claudiu Năsui, care a subliniat însă că măsura va fi decisă în coaliție.

Ministrul apreciază că impactul măsurii ar fi chiar mai mic decât ajutorul acordat industriei drept compensare pentru pandemie și propune chiar o creștere a salariilor în acest domeniu.

Unul dintre motivele pentru care e importantă această măsură este și ca să activăm forța de muncă. HoReCa suferă în momentul actual nu doar din cauza pandemiei și a penuriei de forță de muncă, nu mai găsesc oameni pentru ce au nevoie, și atunci ce trebuie făcut? Să crești salariile. Să crești salariile, ei nu pot peste un anumit nivel și atunci trebuie statul român să spună: hai, că poate îți iau prea mult din salariul mai mic, mai ales din salariul mic”, a mai arătat Claudiu Năsui.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar