HoReCa
HoReCa
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prezintă, în dezbatere publică, în formă actualizată, proiectul de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar întreprinderilor.

Este vorba despre întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Bugetul schemei de ajutor de stat HoReCa2 solicitat de reprezentanții industriei este de 750 de milioane de euro. Acesta va fi analizat de Ministerul Finanțelor care va determina alocarea bugetară în conformitate cu sursele de finanțare existente.

De asemenea, prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de aproximativ 10.000 de beneficiari.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sprijin pentru HoReCa
Sprijin pentru HoReCa
Schema de ajutor de stat HoReCa prezintă doi piloni
  • Pilonul 1:  compensarea creșterii cheltuielilor totale în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022, față de cele aferente aceleiași perioade a anului 2021. Excepție fac cheltuielile cu energia electrică și/sau gaz, creșteri de costuri generate de criza războiului din Ucraina;
  • Pilonul 2: compensarea cu maxim 30% din creșterea costului eligibil cu energia electrică și/sau gaz în perioada 1 februarie 2022 – 31 decembrie 2022, creșteri de costuri generate de criza războiului din Ucraina.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului anunță că schema se derulează de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la data limită impusă de Cadrul Temporar Ucraina.

Plata sumelor corespunzătoare ar urma să fie realizată până la data de 31 decembrie 2024, în limita creditelor bugetare alocate cu această destinație.

Sursă: www.turism.gov.ro

Foto: www.turism.gov.ro

Citește și:

Noi reguli în domeniul HoReCa! Ce trebuie să schimbe patronii restaurantelor

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.