Cel mai vizitat judeţ din România în 2020 a fost Constanţa, care a primit peste 1 milion de turişti anul trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Anul 2020 conturează pentru prima dată harta turistică a României.

Fără turism de business Capitala şi Clujul ies din cărţi. Constanţa a fost cel mai vizitat judeţ în 2020, Braşovul urcă pe doi, iar Capitala coboară pe locul trei.

În 2019, Bucureştiul a fost cel mai vizitat oraş din România, atât de turiştii străini, cât şi de cei români, care au venit într-un număr de peste 2 milioane, însă pandemia a detronat Capitala, poziţionând-o pe locul al treilea, scrie ZF, relatează Mediafax.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Este pri­mul an în care Constanţa reuşeşte să atragă cei mai mulţi turişti, concurând cu Braşovul şi Bucureştiul în ultimii ani.

Constanţa, Braşovul şi Bucureştiul s-au lup­tat în ultimii ani în ceea ce priveşte pri­mele poziţii în clasamentul celor mai vizitate ju­deţe, dar Bucureştiul câştiga detaşat, având chiar şi peste 2 milioane de turişti, pe când Braşovul şi Constanţa înregistrau cu un mi­lion de turişti mai puţin.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!