Un nou parc eolian cu o capacitate de 50 MW va fi construit în județul Constanța de către firma Eolenerg Project, potrivit datelor publice ale operatorului de transport și sistem Transelectrica. 

Firma Eolenerg Project SRL a primit avizul tehnic de racordare în iulie 2021 de la distribuitorul de energie electrică al zonei, E-Distribuție Dobrogea, pentru un parc eolian de 49,8 MW situat în localitatea Săcele din județul Constanța. Potrivit datelor publice, centrala electrică eoliană ar urma să fie operațională anul viitor.

Centrala se va lega la o stație de 110/20 kV, Sitorman, situată la 14 km distanță, care va fi extinsă, printr-un racord nou.

Eolenerg Project SRL este deținută în proporție de 75% de Renovatio Asset Management, Renaovatio fiind un nume cunoscut în domeniul regenerabilelor din România.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Începând cu anul 2005, Renovatio a construit proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile însumând peste 2.300 MWp în centrale eoliene și peste 350 MWp în proiecte fotovoltaice în țări precum România, Columbia, Moldova, Polonia, Italia, Grecia, Bulgaria și Portugalia.

Sursa: www.economedia.net

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar