Creșă
Creșă
Începând cu luna aprilie, tichetul de creșă ar putea ajunge la 600 de lei, adică încă 30 de lei adăugați la valoarea actuală. Indexarea se regăsește într-un proiect de ordin publicat recent în dezbatere, scrie Avocatnet.ro.

Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei”, potrivit proiectului de ordin pus vineri în dezbatere la Ministerul Muncii.

De asemenea, valoarea respectivă va fi aplicată și pentru primele două luni ale celui de al doilea semestru din acest an, respectiv lunile august și septembrie 2023.

Astfel, este vorba despre o indexare a valorii tichetului cu 300 de lei față de valoarea care este acum în vigoare stabilită potrivit Ordinului MMSS nr. 1.306/2022.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, în Parlament a fost înregistrată recent o propunere legislativă care prevede acordarea contravalorii în lei a tichetelor de creșă, ca excepție de la regula acordării doar pe carduri electronice de bilete de valoare a acestora. Răspunsul a venit la imposibilitatea actuală a angajatorilor de a acorda acest beneficiu extrasalarial angajaților care se întorc la serviciu din concediul de creștere.

Sursa: www.avocatnet.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.