Ministrul Finannțelor Eugen Teodorovii a anunțat, luni, că Guvernul nu va face o rectificare bugetară la sfârșitul săptămânii ci că va fi o hotărâre de Guvern prin care se vor aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei. Rectificarea bugetară de toamnă va apărea la finele lunii noiembrie.

“Nu vom discuta vineri o rectificare de buget ci este vorba de o rectificare prin H prin care alocăm 1,4 mld. lei pentru UAT-uri (n.red. – unități administrativ teritoriale ). Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcționare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum și o parte din achizițiile de bunuri și servicii”, a declarat Teodorovici la Senat.

Ministrul Finanțelor a mai spus că banii, prevăzuți în OUG de rectificare a bugetului din august vor fi dați unităților administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moțiunii de joi ia sumele vor fi distribuite transparent.

Teodorovici a spus că ministerul pe care îl conduce lucrează atât la bugetul penru anul viitor, cât și la rectificarea bugetară de toamnă, care ar urrma să apară la finele lunii noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.