Trupele rusești se apropie de centrala nucleară Iujnoukrainsk aflată în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a anunțat vineri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, citată de CNN. Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din Ucraina după Zaporojie, centrala atacată și capturată vineri de forțele ruse, potrivit Digi24.

„Forțele ruse se află acum la 30 de kilometri și continuă să se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a declarat ea, fără să denumească centrala.

Potrivit Energoatom, organismul de supraveghere al centralelor nucleare din Ucraina, Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din țară în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei.

„Președintele Putin trebuie să oprească această catastrofă umanitară punând capăt războiului și încetând aceste atacuri de neimaginat împotriva poporului Ucrainei”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ambasadorul a adăugat că „pericolul iminent continuă”, după ce un dezastru a fost „evitat la limită” în noaptea de joi spre vineri, referindu-se la incendiul care a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie, după ce a fost bombardată de forțele ruse.

Citește și:

AVERTISMENT! Explozia centralei de la Zaporojie ar fi fost de 10 ori mai puternică decât explozia centralei de la Cernobîl

Rușii au bombardat cea mai mare centrală atomică din Europa

Trupele ruse au intrat în oraşul-port ucrainean Mikolaiv de la Marea Neagră

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!