Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Cunoscutul chitarist Eddie Van Halen a murit de cancer, la vârsta de 65 de ani. Fiul acestuia a anunțat moartea chitaristului și fondatorului trupei denumite după Val Halen și fratele său.

„Nu pot să cred că trebuie să scriu asta dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga și dura luptă cu cancerul în această dimineață”, a scris Wolfgang Van Halen pe Twitter.

Val Halen, născut în 1955 în Amsterdam și crescut în Pasadena, California, a format trupa alături de fratele său Alex, basistul Michael Anthony și cântărețul David Lee Roth în 1974, după ce grupul s-a întâlnit la Pasadena City College, conform The Guardian.

Trupa a început să cânte în cluburile din West Hollywood înainte de a izbucni pe scena rock în 1978 cu albumul lor de debut, care în cele din urmă s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare, fiind parte a unui val de hard rock care a împins spiritul disco în fruntea topurilor.

Van Halen, una dintre cele mai bine vândute trupe din primele 20 a tuturor timpurilor a lansat apoi albume în cinci ani consecutivi: Van Halen II (1979), Women and Children First (1980), Fair Warning (1981), Diver Down (1982) și ultimul lor mare hit, Jump (1984).