Un cetățean român este de negăsit în urma tragediei feroviare de lânga Larissa, Grecia. Familia lui face apel, pe Facebook, la toți cei care ar putea ști amănunte referitoare la ruda dispărută.

Trenurile din Grecia au fost oprite astăzi, în prima dintre cele trei zile de doliu naţional instituit în urma unei catastrofe feroviare care s-a soldat cu 57 de morți.

Un tren de pasageri, majoritatea studenți și un tren de marfă s-au ciocnit, în ceea ce a fost catalogat drept „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”. 57 de persoane au fost carbonizate pe loc sau au murit la spital. Din primele date ar fi vorba despre o eroare umană, a șefului de gară din Larissa, care a trimis garnitura de călători pe aceeaşi linie cu marfarul plin cu fier vechi.

Un cetățean roman este de negăsit după această catastrofă, iar familia lui se teme că îl va găsi pe lista decedaţilor. Românul dat dispărut în tragedia feroviară este un tânăr care se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic. Familia nu ştie nimic de soarta lui şi a postat, disperată, pe un grup de Facebook al românilor din Grecia. „L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Tânăr dispărut Grecia
Tânăr dispărut Grecia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul dimineţii de joi, o echipă consulară mobilă s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăseşte persoana în cauză sau vreun alt cetăţean român.

Până la acest moment, persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene, subliniază reprezentanţii ministerului.

Grecii au ieșit în stradă în urma accidentului. La Atena, demonstranţii au aruncat cu pietre în birourile companiei care se ocupă de întreţinerea căilor ferate din Grecia. Manifestații au avut loc la Salonic şi Larissa, oraş care este aproape de locul unde s-a produs catastrofa feroviară. Imaginea impactului, filmată de o cameră de supraveghere, arată că trenul de pasageri, care mergea cu 160 de kilometri pe oră, a explodat şi a luat foc imediat după ciocnirea frontală.

Sursa foto: Captură video

Sursa foto: Facebook.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.