Protestatarii pro-Trump au luat cu asalt miercuri Capitoliul in timpul dezbaterilor din Congres, au ocupat terasele Capitolului și mai multe încăperi, au aruncat cu petarde și fumigene, la scurt timp după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu se poate opune la certificarea victoriei lui Joe Biden. „Preluăm Camera”, „acesta este parlamentul nostru”, au strigat protestatarii.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană.

Clădirea Congresului este sub lockdown, chiar dacă manifestanții sunt încă în interior. Au existat confruntări între poliție și manifestanți. O femeia ar fi fost impușcată în piept și se află în stare gravă, transmite CNN.

„Îl vrem pe Trump”, strigă protestarii aflați în interiorul clădirii, potrivit BBC.  Jurnaliștii și congresmenii sunt duși într-o locație nedezvăluită încă pentru siguranță.

UPDATE 22.25: Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a instaurat starea de asediu, începând cu ora 18:00, ora Americii, și va rămâne în vigoare până joi, la 6:00 dimineața, anunță CNN.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar