Imaginile din satelit ale unei companii private americane publicate duminică au arătat detalii ale manevrelor militare la granița dintre Belarus și Ucraina înaintea exercițiilor comune anunțate de Moscova și Minsk despre care NATO a spus că este cea mai mare acumulare de militari ruși în Belarus de după Războiul Rece, relatează Reuters.

Rusia și Belarus au declarat că vor organiza exerciții militare comune sub numele Union Resolve 2022 în perioada 10-20 februarie, cu scopul de a se antrena pentru a respinge un atac la granițele de sud ale alianței lor, iar Rusia a oferit câteva detalii despre rachetele și avioanele de război pe care le trimite pentru eveniment.

Noua desfășurare și exercițiile planificate au loc într-un moment în care tensiunile sunt mari între Rusia și Occident cu privire la numărul mare de trupe ale Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina. Țările occidentale au acuzat Rusia că se pregătește să invadeze Ucraina, în timp ce Moscova neagă că are astfel de planuri.

Imaginile de la Maxar Technologies, cu sediul în SUA, au arătat că unități militare înarmate cu rachete, mai multe lansatoare de rachete și avioane de atac au fost trimise în Belarus în trei locații apropiate de granița cu Ucraina.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Reuters nu a putut verifica în mod independent imaginile.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta. Oficialii militari din Belarus nu au răspuns apelurilor telefonice.

Maxar Technologies a declarat că a colectat imagini cu echipamente militare în apropiere de Yelsk, Rechitsa și Luninets pe 4 februarie. Toate locațiile se află la aproximativ 50 de kilometri de granița cu Ucraina.

Imaginile din satelit au arătat ceea ce Maxar Technologies a identificat ca fiind 15 avioane de atac la sol Su-25 și sistem de apărare aeriană S-400 la aerodromul Luninets, precum și rachete SS26 Iskander și lansatoare de rachete multiple lângă Yelsk.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!